Het scholencomplex aan de Voorhof wordt in de eerste helft van 2017 volledig gerenoveerd.
Het scholencomplex aan de Voorhof wordt in de eerste helft van 2017 volledig gerenoveerd.

Voorhofscholen kunnen er straks weer 25 jaar tegen

Algemeen

Onderwijshuisvesting ♦ Het gaat ruim drie miljoen euro kosten, maar dan heb je ook wat. Eind dit jaar start de renovatie van het scholencomplex in de Voorhof, het onderkomen van de openbare basisschool De Hasselbraam,

PC basisschool Regenboog, het kantoor van de Stichting Protestants Christelijk Basisonderwijs (PCOB) en FloreoKids kinderopvanglocaties De Spetters en De Duikboot. Het pand wordt grondig gerenoveerd en geïsoleerd en de indeling wordt waar nodig aangepast. Daarmee kan het complex er zeker weer 25 jaar tegen. Vorige week woensdag kwamen enkele tientallen wijkbewoners naar de Regenboog om zich daar op de hoogte te stellen van de renovatieplannen.

Aan de buitenkant gaat het gebouw een heel andere sfeer uitademen, aldus architect Ronald de Rooij. "We trekken het als het ware een nieuwe jas aan."

Het complex bestaat grofweg uit twee C-vormige gebouwen die aan de rugzijde via een brede corridor met elkaar verbonden zijn. De vorm blijft gelijk maar de hele buitenkant wordt gestript en voorzien van een nieuwe dak en nieuwe gevels. De hoeken krijgen stenen buitenmuren, bij de inhammen worden de buitenwanden van hout. Een goede isolatie en luchtcirculatie zorgt voor een beter binnenklimaat en betere onderwijscondities voor de kinderen.

De Hasselbraam houdt de kant van het gebouw dat grenst aan het Heelblaadjespad. Het andere deel deelt de Regenboog met het PCOB kantoor en FloreoKids, zoals nu ook het geval is. Alleen wordt de ruimte voor de kinderopvanglokalen iets groter en verhuizen ze richting een van de binnenruimten, waar ook een extra speelplaats komt.

Nieuw is dat midden tussen beide scholen een groot speellokaal wordt gemaakt, met aan beide zijden wegschuifbare wanden.

'We trekken het gebouw als het ware een nieuwe jas aan'

Tijdens de werkzaamheden worden Regenboog en Floreokids tijdelijk gehuisvest in noodlocaties op het schoolplein. De Hasselbraam trekt tijdelijk in gebouw Doesmeer aan de Hoogmadeseweg. Floreokids zorgt voor vervoer van de Hasselbraamleerlingen die naar de buitenschoolse opvang gaan. De verhuizing van de Hasselbraam staat al voor eind november op de planning. Regenboog en Floreokids trekken na de kerstvakantie in de noodgebouwen.

In juli 2018 moet de renovatie klaar zijn zodat beide scholen en de kinderopvang het schooljaar 2017-2018 kunnen starten in het volledig vernieuwde gebouw.

Uit de krant