Logo leiderdorpsweekblad.nl

Komst Groene Hart Centrum uitgesteld

multicentrum ♦ Toen het A4-Informatiecentrum op 18 december 2014 de deuren sloot, was het de bedoeling dat het gebouw in de Bospolder op korte termijn omgevormd zou worden tot Groene Hart Centrum. Het idee was dat hier een combinatie van functie zou komen, zoals horeca, culturele activiteiten, verhuur van boten en fietsen en bijvoorbeeld een VVV-kantoortje.

Oorspronkelijk werd gehoopt dat het multicentrum in de zomer van 2016 de deuren zou openen. De werkzaamheden van TenneT voor de Randstad 308 kV Noordring zette een streep door die planning. Het gebouw is nu tot eind 2018 verhuurd aan de netbeheerder, die het niet alleen als bezoekers- en informatiecentrum gebruikt maar ook als kantoorruimte. De omvorming tot Groene Hart Centrum staat nu voor 2019 op de rol.

Het karakteristieke gebouw met het lange grasdak werd oorspronkelijk door Rijkswaterstaat gebouwd als informatiecentrum voor het werk aan de hogesnelheidslijn (HSL). Het Informatiecentrum HSL-A4 opende de deuren in oktober 2001. Toen het werk aan de HSL klaar was, switchte de focus in het informatiecentrum naar de verbreding en verdieping van de A4 bij Leiderdorp, wat werd geïllustreerd door de letters HSL uit de naam te schrappen.

Meer berichten