Een tevreden RCL met vooraan in trainingsjack de in blijde verwachting zijnde Marijke van den Berg.
Een tevreden RCL met vooraan in trainingsjack de in blijde verwachting zijnde Marijke van den Berg.

RCL zuinig langs VIOD

Algemeen Sport

voetbal n De Leiderdorpse Racing versloeg zaterdag in een rechtstreeks duel koploper VIOD. Het werd slechts 0-1 na een ruststand van 0-0. Maar het was voldoende voor de drie punten en de koppositie in de Hoofdklasse vrouwen.

Tekst en foto: Gert Jan van Heyningen

Het resultaat was een te magere afspiegeling van de klasse die de Racing liet zien. Goed spel en kansen werden gecreëerd maar niet verzilverd. Shirley Nederpel scoorde de beslissende treffer en deed dat subliem.

Pressievoetbal

In het begin van het duel op sportpark De Bloemerd kregen de meiden uit het Friese Driesum wat mogelijkheden. De verdediging van de Racing, met Romana Bernardon en Drita Çelaj, had de zaken echter goed op orde. Na een kwartier kreeg de rood-witte ploeg het middenveld onder controle en werd pressievoetbal gespeeld. Veel mogelijkheden met onder meer Marijke van den Berg, Riejette de Roo, Cerise Klijn en Bianca van der Meer. Het wachten was op de treffer maar ondanks een inzet van De Roo tegen de staander viel die niet. De stugge Friezinnen gaven geen krimp en hielden de nul. Vlak voor het rustsignaal werd de in blijde verwachting zijnde Marijke van den Berg naar de kant gehaald en beladen onder cadeautjes. Shirley Nederpel was haar vervangster.

Dreiging

Na de thee zette RCL opnieuw druk om klinkende munt te slaan uit de vele mogelijkheden. Boter bij de vis was het plan maar de Friezinnen hielden verdedigend goed stand. Er was geen doorkomen aan voor Dominique van Wensveen, Shirley Nederpel, Kirsten Kok en zelfs aanvoerster Sabine Verheul die ook in de aanval ging. Ook de ingebrachte Romy Siera kreeg kansen maar het lukte maar niet die vervelende nul weg te spelen.

In de 67e minuut kwam er na een snelle counter weer een kans voor de meiden van sponsor Hans Tegelaar. Na een loepzuivere steekpass van Kirsten Kok nam Shirley Nederpel het leer direct op de pantoffel en haalde vernietigend uit van zo'n slordige twintig meter. De bal verdween loeihard in de touwen, een beauty van een doelpunt.

De Friezinnen begonnen nu wel te voetballen en kregen een paar mogelijkheden. De Racing controleerde maar liet het wel onnodig spannend worden. RCL kreeg nog mogelijkheden via Cerise Klijn en later Susanne Hoogenboom maar de stand bleef 1-0.Een dik verdiende winst waarmee RCL de leiding in de Hoofdklasse voor vrouwen van VIOD overneemt. Coach Janet Griffioen was maar wat blij met deze overwinning en complimenteerde de complete groep gretige meiden. Ze vertelde terloops wel dat de speelsters er heel nuchter onder zijn en met beide benen op de grond staan. Evenwichtig en betrouwbaar en dat juist biedt perspectief voor de toekomst van de Racing.

Uit de krant

Uit de krant

Uit de krant