Logo leiderdorpsweekblad.nl
Keeper Quinten van Buul voorkomt verdere uitloop van Kempvis. | Foto: PR
Keeper Quinten van Buul voorkomt verdere uitloop van Kempvis. | Foto: PR
Sport

Incomplete Aquadraat teams toch naar winst

waterpolo ♦ Op zaterdag 8 oktober traden zowel Dames 1 als Heren 1 van de Leiderdorps-Koudekerkse waterpolovereniging Aquadraat incompleet aan tegen Kempvis uit Spijkenisse. Bij Dames 1 waren Nathalie Walraad, Megan Verplancke en Christa van Zoeren afwezig en bij Heren 1 ontbraken Rob Westgeest, Timo Dreef, Maikel vd. Berg en Niels Martha. Desondanks behaalden beide ploegen een fraaie overwinning.

Dames 1 deed dat zelfs zonder wissels waardoor de ploeg gecontroleerd moest spelen en voorzichtig startte om een te grote foutenlast en het risico de wedstrijd met minder dan zeven speelsters te eindigen, te voorkomen. Mede hierdoor slaagde Kempvis erin het eerste doelpunt te scoren maar al snel daarna drukten Inez van Leijden, Lieke van Amsterdam en Sanne de Ridder hun stempel op de wedstrijd en zetten de stand op 1-3. Weliswaar kwam Kempvis voor het eind van de 1ste periode weer op 3-3 maar opnieuw Inez en Sanne (2x) lieten zien wie de sterkste ploeg was (3-6) waarna de voorsprong continue op drie of meer doelpunten werd gehouden. Aan het begin van de vierde periode bracht invalster Danielle Kapaan de stand naar 4-10 waarmee de wedstrijd gespeeld was. Zelfs de derde persoonlijke fout van Lieke van Amsterdam, waardoor Aquadraat met zes speelsters verder moest, had geen nadelige gevolgen voor de eindstand die op 7-11 werd bepaald door wederom Danielle Kapaan.

Zonder topscoorders Rob Westgeest en Timo Dreef, schutter Maikel vd. Berg en goaltjesdief Niels Martha leek het voor Heren 1 een hele zware opgave om een goed resultaat te behalen tegen het stukken ervarener Kempvis. Maar de jonge ploeg van coach Mark Kimpel, aangevuld met routinier Sander Philippo, speelde een overtuigende wedstrijd.
Pech zette Aquadraat in de eerste periode op een 2-0 achterstand maar het team wist uit een gesloten verdediging langzaam maar zeker de wedstrijd onder controle te krijgen. Goed keeperswerk van Quinten van Buul voorkwam een verdere uitloop van Kempvis en aan het begin van de tweede periode passeerde benjamin Luuk Enter (16 jaar) zijn tegenstander en scoorde de aansluitingstreffer. Hierna wist Rik Speel, vanuit een sterk uitgespeelde man-meer situatie, gelijk te maken. Voordat Rik Speel wederom vanuit een man-meer situatie de 2-3 scoorde, overleefde de ploeg door geconcentreerd te verdedigen drie man-minder situaties. Vanuit een man-meer maakte Kempvis net voor het verstrijken van de derde periode toch gelijk maar binnen een minuut na het fluitsignaal voor de vierde periode zette Rik Speel een 3-4 voorsprong op het bord. Een kleine onoplettendheid van keeper Quinten van Buul wist Kempvis nog te benutten maar daarna hielden keeper en verdediging de goal dicht. Halverwege deze laatste periode liet Melvin Noordover, na een gewaagde pass van aanvoerder Stan Hoogenboom in een man-meer situatie, de 4-5 aantekenen wat ook de eindstand werd.

Meer berichten