Logo leiderdorpsweekblad.nl
Het G-team van RCL met trainers Maurice Pieterson, Eric van Beek en André de Ruiter.
Het G-team van RCL met trainers Maurice Pieterson, Eric van Beek en André de Ruiter.
Sport

G-team RCL nu al succes

g-voetbal ♦ Sinds een aantal weken heeft voetbalclub RCL een nieuw G-team. Begin september werd er gestart met voetbaltrainingen die geschikt zijn voor zowel lichamelijk als verstandelijk beperkte kinderen. Maurice Pieterson is de initiatiefnemer en trainer van het G-team. Samen met Eric van Beek en André de Ruiter brengt hij iedere donderdagmiddag de kinderen de benodigde voetbalvaardigheden en kennis bij.

Tekst en foto: Esther Luijk

Het team is nog maar klein, maar wel al een groot succes. Pieterson: "We hebben nu vier leden, kinderen van 7 tot 13 jaar. Het team is in principe bedoeld voor alle kinderen die door ofwel een lichamelijke ofwel een verstandelijke beperking niet mee kunnen komen in een normaal voetbalteam. Het team bestaat nog maar kort en het hele project staat nog een beetje in z'n kinderschoenen, maar de kinderen zijn erg enthousiast en hebben het naar hun zin, dus het is nu al een geslaagd project."

In de omgeving zijn niet veel G-teams te vinden voor de jeugd, volgens de trainers. Pieterson: "Ik zag bij andere clubs wel eens G-teams spelen en het leek me erg leuk om ook een G-team bij RCL te starten. Ook het bestuur had al lang de wens om die weg in te slaan, omdat er in Leiderdorp weinig aanbod is, maar er moet natuurlijk ook iemand zijn die zin en tijd heeft om zo'n project op te starten. Ik heb zo'n acht jaar een ander team getraind en gecoacht, maar daar ben ik onlangs mee gestopt. Toen was het tijd voor een nieuwe uitdaging en vroeg ik Eric en André om me te helpen bij het opstarten van een G-team."

Van Beek: "Ik heb zelf jarenlang gevoetbald en ik heb vroeger ook gewerkt in de verstandelijk gehandicaptenzorg. Het leek me daarom erg leuk om mijn vroegere werk en hobby te combineren in dit team. Ik vind de jeugd de leukste doelgroep om te trainen, die zijn altijd enorm enthousiast. Dus toen Maurice me vroeg, leek het me direct erg leuk om te helpen."

In de toekomst hopen de trainers nog wat meer leden te krijgen bij het team. Pieterson: "We kunnen best nog wat meer kinderen gebruiken. We hebben in principe wel genoeg teamleden om wedstrijdjes te spelen tegen andere G-teams, want je speelt altijd vier tegen vier. Als we echt gaan groeien, hebben we op den duur wel ook meer trainers nodig, want de kinderen hebben veel aandacht en begeleiding nodig."

Op dat moment komt een van de teamleden, Tim (13), het veld opgelopen om te trainen, met zijn moeder Simone van Dijk in zijn kielzog. Van Dijk: "Ik vond dat Tim meer moest bewegen en zijn broer voetbalt ook al bij RCL. Dus toen er een G-team werd opgericht, was de keuze snel gemaakt. Tim begrijpt er weinig van, maar hij moet wel steeds erg lachen en heeft het naar z'n zin, dus dan is het goed!"

Meer berichten