Logo leiderdorpsweekblad.nl
Hondenweer

Wie o wie?

Wie gaat het worden, wat zal het uiteindelijk zijn? De strijd is maar net echt begonnen, dus er valt op dit moment nog niet zo erg veel zinnigs over te zeggen. Voorspellen is nu eenmaal moeilijk, vooral als het om de toekomst gaat. Maar dat het een lange spannende strijd zal zijn, daar in Amerika, dat staat wel vast!

Het zal nog even duren, voordat we weten wie de opvolger wordt. Geduld, geduld - dat is een schone zaak, zo zegt men dan. Pas over enkele maanden weten we meer. In november krijgen we zekerheid, en niet eerder.

Donald Trump of Hillary Clinton, zegt u? Hè? Waar heeft u het nu ineens over?! Dacht u werkelijk dat dit stukje over de verkiezing van de nieuwe president van de Verenigde Staten van Amerika ging? Kom nou, alsof we daar tijd en aandacht aan zouden besteden. In een hondenrubriek nog wel.

Nee, niet de opvolger van Barack Obama gaat ons aan het hart, maar meer de opvolger van Bo. Bo de Portugese Waterhond. Eveneens al enkele jaren woonachtig aan 1600 Pennsylvania Avenue NW, in het Witte Huis. Zo'n waterhond geeft geen problemen bij de allergieën in de familie Obama. Sinds enige tijd heeft Bo trouwens aangenaam gezelschap van soortgenote Sunny, een vrouwtje als zijn kleine zus.

In zijn overwinningstoespraak van 2008 beloofde Obama zijn kinderen dat er een hond zou komen. En dat werd Bo – soms komen politici hun beloften keurig na...

Over Trump en Clinton zullen we de komende weken en maanden veel te zien, horen en lezen krijgen. Misschien ook wie de machtigste hond van de wereld zal worden. De nieuwe viervoetige bewoner van het Witte Huis. En vergis u niet, hoor: het is een hele eer en grote verantwoordelijkheid om het te zijn - First Dog…

Meer berichten