Logo leiderdorpsweekblad.nl
<p>Er kunnen verschillende yogalessen gevolgd worden bij de LVU.</p>

Er kunnen verschillende yogalessen gevolgd worden bij de LVU.

(Foto: pexels.com)

Zomerprogramma LVU gaat 16 augustus van start

  Activiteiten

Op maandag 16 augustus gaat het zomerprogramma van de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) van start. Dit jaar zijn er weer verschillende lezingen over geschiedenis en het sterrenstelsel, en culinaire of creatieve workshops. Daarnaast is het mogelijk kennis te maken met verschillende bewegingslessen. Hieronder een overzicht van het aanbod: 


Lezingen en workshops

Tempels van Malta - Diana de Wild verzorgt een lezing over de Tempels van Malta. Dit zijn de oudste vrijstaande monumenten ter wereld, duizend jaar ouder dan de piramides van Egypte. De lezing is een goede voorbereiding op de tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden in Leiden. Dinsdag 24 augustus, 10.00 uur

Leiderdorp International Airport -  Peter Diebels vertelt in deze lezing hoe het nationale vliegveld bijna in de Achthovenerpolder in Leiderdorp was gekomen en waarom de keus uiteindelijk op Schiphol is gevallen. Dinsdag 24 augustus, 20.00 uur.

Verborgen grenzen, harde grenzen - Een bezoek aan het Museum Engelandvaarders en het Atlantikwall Museum in Noordwijk. Centraal staan de harde en verborgen grenzen die de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog aan onze kust hebben gemaakt. Woensdag 25 augustus, 13.00 uur

Kennismaken met botanisch tekenen - In deze workshop leren de deelnemers de beginselen van het botanisch correct en precies tekenen van planten, bloemen of onderdelen daarvan. Donderdag 26 augustus, 13.00 uur

Advocaat maken - Speciaal voor de liefhebbers van advocaat. Onder leiding van een experts leren de deelnemers aan deze workshop hoe ze zelf advocaat kunnen maken met eieren, suiker, brandewijn en vanille. Vrijdag 27 augustus, 14.00 uur

The universe revisited - Tijdens deze studiedag vertelt Theo van Es aan de hand van spectaculaire, schitterende beelden en video’s over zwaartekrachtgolven, de eerste foto van een zwart gat, ruimtevaart en ons eigen zonnestelsel. Zaterdag 28 augustus, 10.00 -16.00 uur, inclusief lunch.

Arduino Café - Mensen die al bekend zijn met Arduino, kunnen elke eerste zaterdag van de maand langskomen om te praten en vragen te stellen aan de docent. Vooraf aanmelden is niet nodig. Let op: de eerste mogelijkheid is dus al op zaterdag 7 augustus van 11.00 -15.00 uur!


Yoga en Bewust bewegen

Deze zomer is er weer volop gelegenheid om kennis te maken met verschillende bewegingscursussen van de LVU. Naast dat het goed is om regelmatig te bewegen, is het ook heel gezellig om dat samen te doen.

In de lessen Easy hatha yoga (op maandagochtend 16, 23 en 30 augustus) en Yoga (woensdagochtend 18 en 25 augustus en 1 september) staan rust en ontspanning centraal. Yoga helpt om spieren en gewrichten soepel te houden, spanning los te laten en concentratie en motoriek te verbeteren.

Voor het eerst biedt de LVU Stoelyoga. Kennismaken met deze zachtste vorm van yoga kan op maandagochtend 16, 23 en 30 augustus. De oefeningen zijn eenvoudig en worden deels zittend of leunend op een stoel uitgevoerd Daarom is deze vorm van yoga uitermate geschikt voor ouderen, zelfs met artrose.

In de lessen Bewust bewegen kunnen ouderen (op maandagmiddag 16, 23 en 30 augustus) op een verantwoorde wijze de spieren en het lichaam soepel houden.


Informatie en aanmelding

Het bureau van de LVU is te bereiken per mail (info@volksuniversiteitleiderdorp.nl) of telefoon (071 5411732). Informatie is ook te vinden op de website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl, waarop men zich ook voor cursussen kan inschrijven.

Meer berichten