Afbeelding
Foto: NVT

Concert Harry Partch door Scordurata Ensemble

vrijdag 17 mei 2024 20:15 tot 22:00

De Leidse Salon presenteert: voorstelling ‘Harry Partch’ door het Scordatura Ensemble

Het Scordatura Ensemble is gefascineerd door de muziek van Harry Partch en al 23 jaar bezig om zijn kamermuziekrepertoire te reconstrueren.

Harry Partch, een eigenzinnig componist en instrumentenbouwer, schreef unieke muziek die zelden wordt uitgevoerd. Dit heeft alles te maken met het feit dat zijn muziek alleen op kopieën van zijn eigen instrumenten kan worden uitgevoerd. Op 29-jarige leeftijd verbrandde hij al zijn composities in een potkachel en begon met het bouwen van speciale instrumenten om zijn eigen muziektaal in 43-toonsstemming te laten klinken. Hij vond musici die met hem wilden samenwerken en schreef wonderbaarlijk intieme muziek, vocaal georiënteerd, in rijke klankkleuren, meeslepend en verhalend. Het Scordatura Ensemble laat op vrijdag 17 mei in de Leidse Salon horen hoe dit klinkt.

Locatie