Afbeelding
Foto: Emil Broesterhuizen (LVU

Rewilding en biodiversiteit

donderdag 21 maart 2024 20:00 tot woensdag 21 februari 21:00

Spreker: Leo Linnartz (ARK Rewilding Nederland)

Rewilding is een concept dat zich richt op het herstellen van natuurlijke ecosystemen door menselijke invloeden te verminderen en de natuur haar gang te laten gaan. In plaats van stikte controle en beheersmaatregelen wordt de nadruk gelegd op het terugbrengen van inheemse planten- en diersoorten naar hun natuurlijke leefomgeving. Dit proces bevordert biodiversiteit, herstelt ecologische balansen en stimuleert natuurlijke processen zoals predatatie en zaadverspreiding. Rewilding gaat dus verder dan natuurbehoud; het streeft naar een dynamisch en zelfregulerend ecosysteem waarin de natuurlijke processen de leidende kracht zijn.

Aanmelding voor deze lezing (entree € 11):

via de LVU-website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl per mail aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nlper telefoon (op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur): 06 28415610

Locatie