Afbeelding
Foto: Emil Broesterhuizen (LVU

Burgers in beweging: Land van ons, Buyworld en herenboeren

donderdag 21 maart 2024 21:00 tot 22:00

Spreker: John van der Willik (Groene Hart Gids)

Burgercoöperatie Land van Ons, gestart in 2019, wil niet wachten totdat anderen het roer omgooien. Burgers kopen landbouwgrond op om dit vervolgens te verpachten aan veeboeren en akkerbouwers met maar een voorwaarde: verbetering van de biodiversiteit in de bodem en op de percelen. Om het leven van soorten te beschermen is de ideële stichting BuyWorld opgericht. Met BuyWorld kun je direct, goedkoop, risicoloos en effectief iets doen tegen de ecologische crisis en tegen de klimaatcrisis.  Burgers kopen grond, maar geven deze blijvend terug aan de natuur. Herenboeren is een snelgroeiende burgerbeweging die aantoont dat de productie van ons dagelijks voedsel anders, beter en duurzamer kan. Een natuur gedreven Herenboerderij is het eigendom van een coöperatie van 250 huishoudens, die onderling de oogst verdelen. Als coöperatie lid neem je de regie over je eigen voedselproductie. De eerste Herenboerderij, startte in 2016 in Boxtel.

De lezing vindt plaats in gebouw De Sterrentuin, van Diepeningenlaan 110, Leiderdorp.

Aanmelding voor deze lezing (entree € 11):

via de LVU-website www.volksuniversiteitleiderdorp.nl per mail aan info@volksuniversiteitleiderdorp.nlper telefoon (op werkdagen tussen 9.30 en 12.00 uur): 06 28415610

Locatie