Afbeelding
Foto: Sophie Kalker

Muziektheater: ‘Een oog in zee, Ariadne en Theseus’

woensdag 6 december 2023 20:00 tot 22:00

De Leidse Salon presenteert muziektheater: ‘Een oog in zee, Ariadne en Theseus’

‘Een oog in de zee’ is een actuele versie van de Griekse mythe van Ariadne en Theseus en staat in het teken van zang, dans en instrumenten. De voorstelling bevat de muziek van de cantate die Haydn schreef; ‘Arianna a Naxos’. Daarnaast componeerde Willem Boogman nieuwe muziek voor dit muziektheater. In deze moderne hervertelling wordt het verhaal gebracht vanuit het perspectief van Ariadne. Voor Ariadne telt slechts de waarheid, maar dat heeft bittere consequenties. Zij wordt verstoten door haar vader en Theseus laat haar alleen achter op Naxos.

De voorstelling begint om 20.15 uur in het Utopa Weeshuis, Hooglandse Kerkgracht 17 in Leiden.

Makers Een oog in zee:

Salomé Roodenburg: libretto en scenografie 

Willem Boogman: compositie

Zephyr Brüggen: regie en lichtontwerp

Kenzo Kusuda: danser, choreografie

Helena van Heel: mezzosopraan - Ariadne

Fokke van Heel: hoorns - Theseus

Robbrecht Van Cauwenberghe: accordeon – Dionysos

Nanny Roed Lauridsen: concept en productie

Regisseur Zephyr Brüggen over Een oog in zee:

“Wat mij angst aanjaagt, is een wereld waarin er geen manier meer is om te weten wat waarheid is. Waar de grenzen zijn vervaagd tussen werkelijkheid en fictie, tussen leugen, propaganda, marketingstrategie en oprecht verhaal. In mijn regie van ‘Een oog in zee’ staat dit principe centraal. Van niets dat je zal zien in ‘Een oog in zee’ zal je weten of het waar is of niet: Ariadne beweegt zich in een schimmenwereld van andere personages, beelden, teksten, en hun sirenenzang. Houden zij haar voor de gek? Of houdt Ariadne ons, het publiek, voor de gek?”

Video’s en website Een oog in zee:

https://vimeo.com/noorderklank

https://www.stichtingnoorderklank.nl 

Locatie