Afbeelding
Foto:

Architect H.J. Jesse, kleinzoon van een Leidse apotheker

zondag 10 december 2023 14:30

Op zondag 10 december wordt om 14.30 uur in de aula van de begraafplaats Groenesteeg door Anneke Jesse een voordracht gegeven over haar grootvader, de Leidse architect Hendrik Johannes Jesse (1860-1943), zelf een kleinzoon van een Leidse apotheker. 

Zowel Hendriks ouders, grootouders en ook andere familieleden zijn op Groenesteeg begraven. Jesse heeft een aantal markante panden in Leiden en omgeving ontworpen. Hij en zijn grootvader Roelof Jesse (1795-1858) zijn beiden in Zaltbommel geboren. Vragen zoals waarom zij naar Leiden zijn gekomen en wat zij zoal gedaan hebben zullen in deze lezing worden beantwoord.

Anneke Jesse (1949) is geboren in Leiden, dochter van de Leidse ondernemer H.J. Jesse en kleindochter van de architect H.J. Jesse. Zij heeft 35 jaar lesgegeven aan de middelbare school Keizer Karel College te Amstelveen.

Locatie