Afbeelding
Foto: PR

Kvik Keukens Leiderdorp bestaat tien jaar

jubileum n Kvik Leiderdorp bestaat 10 jaar. De keukenspecialist van WOOON (Elisabethhof 6) viert dat in de maand mei met diverse activiteiten.

Zo kan de klant er dan óók terecht voor fraaie Deense designaccessoires. Verder zijn er allerhande aanbiedingen; er is zelfs een compleet ingerichte keuken te winnen. Op zaterdag 27 mei genieten bezoekers bovendien van mooie gerechtjes die topkok Peter Lelieveld bereidt.

Eigenaar Johan van Es van Kvik Leiderdorp is trots én blij. "Kort nadat we van start gingen, kregen we te maken met de kredietcrisis", vertelt hij. "In de woonsector braken moeilijke tijden aan. Er werden nauwelijks huizen verkocht en iedereen hield de hand op de knip. Dat was behoorlijk zorgelijk. Maar gelukkig staan we er inmiddels compleet anders voor. Als de woningmarkt aantrekt, merken wij dat direct."

Kvik is succesvol. Volgens Van Es komt dat mede door de afwijkende aanpak van 'zijn' merk. "We brengen niet alle stijlen door elkaar, maar kiezen bewust voor één – Deens – kwaliteitsmerk. Dat zorgt voor een efficiënte productie en een altijd grote voorraad. Daardoor zijn de levertijden kort en de prijzen concurrerend. Dat laatste zien klanten overigens direct. Bij Kvik hoef je niet af te dingen of te onderhandelen; we komen meteen met een eerlijke prijs die altijd lager is dan bij vergelijkbare merkkeukens."

Kvik heeft in Europa 135 vestigingen. Insiders vertellen dat 'Leiderdorp' hoog scoort in klantvriendelijkheids- en kwaliteitsenquêtes. Van Es kent die cijfers, maar is er bescheiden over. "Het is gewoon ons werk", relativeert hij. "En dat hoor je goed te doen. Gaat er onverhoopt eens iets mis, dan balen we daar enorm van. Allemaal! Het hele team voelt zich betrokken en stelt in zo'n geval alles in het werk om het supersnel op te lossen. Dan merk je hoe fijn het is om het hele traject, van advies tot montage, in eigen hand te hebben."

Johan van Es: 'Het is gewoon ons werk en dat hoor je goed te doen'


Raad praat over toekomstvisie regio

Door: Frans Brocken

politiek n De discussie over de toekomst van Leiderdorp is in een beslissend stadium gekomen. Maandagavond 8 mei komt de gemeenteraad van Leiderdorp bijeen om haar mening hierover te bepalen.

De samenwerking in de Leidse regio is al sinds de jaren negentig een onderwerp van discussie. Vorig jaar is de discussie in een stroomversnelling gekomen. Senator Elco Brinkman is als voorzitter van de Stuurgroep Samenwerking Leidse Regio er in geslaagd de gemeentebesturen aan het praten te krijgen. De Toekomstvisie Leidse Regio ligt nu op tafel. Het legt de basis voor veel inniger samenwerking tussen Leiden, Leiderdorp, Oegstgeest, Voorschoten en Zoeterwoude. De vraag moet worden beantwoord in welke vorm de samenwerking gestalte krijgt. Dan gaat het om fusie of een mildere variant daarvan. Dat de toekomst van de Leidse Regio er anders uit zal gaan zien, is een ding dat zeker is.

De raadsvergadering op 8 mei wordt gehouden om 20.00 uur in het gemeentehuis aan de Willem-Alexanderlaan. De agenda is te downloaden via www.raadleiderdorp.nl.

.