Afbeelding
Foto: PR

Voorjaarstoernooi Spotvogels druk bezocht

badminton n Een traditie bij de Leiderdorpse badmintonclub De Spotvogels is het jaarlijkse Voorjaarstoernooi dat elk jaar rond Pasen wordt georganiseerd. Vanwege de afronding van de introductietrainingen is het voorjaarstoernooi dit jaar gespeeld op de avond vóór Koningsdag.

Begin maart is gestart met de introductietrainingen van beginnende en gevorderde spelers. Deze cyclus van trainingen wordt afgesloten met een zogenaamd eindtoernooi. Dit jaar viel dat samen met het voorjaarstoernooi. Afgelopen woensdag was sportzaal De Bloemerd voor deze gelegenheid in zijn geheel afgehuurd en dat bleek gezien het grote aantal deelnemers ook hard nodig! In zes spannende rondes werden veel punten gescoord door spelers van zowel De Spotvogels als BC Shuttlewoude.

Ook dit keer deed de oudere jeugd (boven de 15 jaar) weer mee. Zij hebben zich goed staande gehouden in het veld van ervaren en gelouterde spelers. Menig van deze seniorleden heeft de meerdere in hen moeten erkennen! De sfeer was weer als vanouds: gezellig en veel ruimte om te lachten. Aan het eind van de avond werden de punten opgeteld en prijzen uitgereikt. De uitslag was zeker opmerkelijk te noemen omdat de eerste prijs bij de dames is gewonnen door Tessa Schild. Tessa heeft aan de introductietraining deelgenomen en is nog maar net lid van BC de Spotvogels. Ramon Ammerlaanvan BC Shuttlewoude was de winnaar bij de heren. Uiteraard waren de prijzen gepland in lentesferen: fruitplantjes om verzorgen.

Naast de prijzen voor de winnaars werd ook de bekende aanmoedigingsprijs uitgereikt. Dit keer viel die eer te beurt aan het jeugdlid Lorena Snip, die zich ondanks de grote overmacht heel goed heeft staande gehouden.

Op de foto hieronder de prijswinnaars, v.l.n.r. Lorena Snip, Ramon Ammerlaan, Tessa Schild (foto: Marja Kluivers).