Deelnemers aan het Oranjetoernooi in actie op het Boulodrome van De Boulende Stier. | Foto: Frans Brocken
Deelnemers aan het Oranjetoernooi in actie op het Boulodrome van De Boulende Stier. | Foto: Frans Brocken Foto: Frans Brocken

Marco de Vogel wint Oranjetoernooi

jeu-de-boules n Terwijl Tilburg zich op maakte voor het Koninklijk bezoek, startte overal in het land de door de Oranjeverenigingen georganiseerde Koningsdag. In Leiderdorp hoort daar steevast het Oranjetoernooi bij de plaatselijke Pétanquevereniging De Boulende Stier bij. Na het gebruikelijke "Driewerf hoezee voor Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander' startten de 29 boulers, feestelijk uitgedost, de gooi naar de felbegeerde Oranjebeker. Er werd gemixed gespeeld zodat de uitkomst niet voorspelbaar zou zijn en iedereen zelf voor zijn of haar punten moest strijden. Het werd een sportieve strijd die onder meer door de medeoprichter Frans Brocken van de Boulende Stier werd aangegaan.

Door: John Donders

In drie voorgelote rondes moest je ongeslagen eindigen om kans te maken op een plaatsje op het erepodium. Daarbij kwamen vijf boulers bovendrijven: voorzitter Leo Hooymans van de pétanque club, secretaris en wedstrijdleider John Donders, clubleden Henk Leemans, Hans Snel en buitenstaander Marco de Vogel, die zich als inwoner van Leiderdorp had ingeschreven. Rond 17.00 uur kon voorzitter Hans Kruidenberg van de Oranjevereniging Leiderdorp in het clubgebouw de winnaars in het 'Oranje-zonnetje' zetten. De uitslag was :

1. Marco de Vogel met 3 + 26;

2. Hans Snel met 3 + 20;

3. Henk Leemans met 3 + 18.