De versierde fietsenparade 2016. | Archieffoto: J.P. Kranenburg
De versierde fietsenparade 2016. | Archieffoto: J.P. Kranenburg Foto: J.P. Kranenburg

Leiderdorp herdenkt

bijeenkomst n De Nationale Herdenking in Leiderdorp start donderdag 4 mei om 19.00 uur met een openbare bijeenkomst in de Dorpskerk. Daarna volgt een stille tocht naar het kruis op de begraafplaats, waar om 20.00 uur twee minuten stilte in acht genomen worden.

Tijdens de bijeenkomst in de Dorpskerk worden allen herdacht die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen in oorlogssituaties en bij vredesmissies. Wie erbij wil zijn, wordt verzocht tijdig aanwezig te zijn. In de kerk zal de burgemeester van Leiderdorp, mevrouw Laila Driessen, enkele woorden spreken. Muzikale medewerking wordt verleend door organist, de heer T. Tiersma, en de Cantorij van de Scheppingskerk onder leiding van de heer P. Jasperse. Leerlingen van basisschool Regenboog zijn bij deze herdenking betrokken.

Na de herdenkingsbijeenkomst voert een stille tocht om 19.40 uur door het Oude Dorp naar het kruis op de begraafplaats. Daar wordt twee minuten stilte in acht genomen. Hierna volgt de kranslegging. Dan kunnen ook de bloemen bij het kruis worden gelegd, deze worden na de herdenkingsdienst bij de Dorpskerk uitgedeeld. Drumfanfare Tamarco verleent haar medewerking aan de bijeenkomst, evenals leden van Scouting Van der Does-Liethorpgroep.

Vervoer per auto van de Dorpskerk naar de begraafplaats en na de plechtigheid terug naar de Dorpskerk is mogelijk, opgeven kan bij Rina Cooijmans (tel. 5416766) of via secretaris@ovleiderdorp.nl.


Groot Bevrijdingsfeest in park De Houtkamp

programma n De Oranjevereniging Leiderdorp organiseert op vrijdag 5 mei een feestelijk en gevarieerd programma op het grote veld in park De Houtkamp. Daar kunnen van 13.00 tot 17.00 uur kinderen én volwassenen genieten van allerlei welbekende maar ook nieuwe attracties en activiteiten. Aan het einde van de dag en 's avonds neemt Brasserie Park het over met een groot feest op haar terras.

Vanaf 13.00 uur barsten festiviteiten los op het grasveld in het park. Scouting Van der Does-Liethorpgroep, Sociaal Cultureel werk Leiderdorp, SportCity en Brasserie Park werken hieraan mee. Op het veld is een terras, eromheen zijn hapjes en drankjes te koop.

Scouting Van der Does-Liethorpgroep organiseert diverse activiteiten in de scoutingsfeer, kinderen kunnen zich door hen laten schminken. Het Sociaal Cultureel werk biedt wederom de uitdagende hindernisbaan van 45 m aan. SportCity geeft de mini-workout 'Ouderen in Beweging' en bij hen kun je ook terecht voor een vetmeting op de weegschaal. Verder zijn bekende elementen aanwezig zoals het stoomtreintje, de springkussens, het broekhangen en pony rijden.

Frikandelleneetwedstrijd

Terug van weggeweest is de frikandelleneetwedstrijd. Broodjes en Snackcounter Santhorst organiseert en sponsort deze wedstrijd: wie eet in een vastgestelde tijd de meeste frikandellen? De rondetijden worden op het veld omgeroepen, opgeven kan bij de tent van de Oranjevereniging.

Om 16.30 uur is de prijsuitreiking voor het broekhangen en de frikandelleneetwedstrijd.

Een nieuwe kinderactiviteit is het kussengevecht. Voor de groteren is er ook een nieuwe activiteit: de GPS-wandeling. Vanaf 13.30 uur kunnen groepjes aan de hand van coördinaten op de GPS een puzzeltocht in en rond de Houtkamp doen. Het duurt een half uur. Aanmelden kan tot 16.00 uur bij de tent van de Oranjevereniging. Er wordt een borg gevraagd in de vorm van een identiteitsbewijs.

Versierde fietsenparade

Bij Brasserie Park kunnen kinderen (4 t/m 8 jaar) van 12.30 tot 13.30 uur hun fiets komen versieren. Vervolgens is tot 13.45 uur de parade van versierde kinderfietsen door Park de Houtkamp naar het feestterrein op het veld. Drie fietsen krijgen daar aansluitend een prijs.

Optredens

De Bloebent van Tamarco zal met de versierde fietsenparade meelopen en een aantal keer op het veld optreden. De Rode Sneakers zullen drie optredens van een kwartier verzorgen. Van deze dansgroep onder leiding van Kirsten Remmers kan om 13.30, 14.30 en om 15.30 uur worden genoten. Om 14.45 uur is er een mini-disco voor de kleinsten.

's Middags en 's avonds biedt Brasserie Park een spetterend programma aan. Vanaf 14.00 uur treden O'Nine, Komen Lopen en Captain Midnight op. De toegang is gratis. Meer informatie over het feest bij Brasserie Park staat op de website www.brasseriepark.nl.

Lidmaatschap OVL

Nog geen lid van de Oranjevereniging Leiderdorp? Voor slechts
€ 5,00 per jaar per gezin draagt ook u bij aan een bruisend oranjeprogramma in Leiderdorp. Aanmelden kan via 'Lid worden' op de website www.ovleiderdorp.nl.