Bestuursleden Robert Laan (tweede van links) en Jaap Timmermans (geheel rechts) genieten van een ijsje op het verjaarsfeest van \t Buurthuis. | Foto: J.P. Kranenburg
Bestuursleden Robert Laan (tweede van links) en Jaap Timmermans (geheel rechts) genieten van een ijsje op het verjaarsfeest van \t Buurthuis. | Foto: J.P. Kranenburg Foto: Johan Kranenburg

Terugblik op 1 jaar 't Buurthuis

Algemeen

Razend druk en gezellig was zaterdagmiddag 13 april bij 't Buurthuis van Buurtactief Het Oude Dorp. Reden voor het feestje was het éénjarig bestaan van de buurtkamer. In de krant van deze week blikken voorzitter Jaap Timmermans en bestuurslid Robert Laan van Buurtactief terug op het eerste jaar.

't Buurthuis, geopend op 14 april 2018, is een succes. Jong en oud weten het te vinden. In het eerste jaar kwamen er zo'n 2000 bezoekers. "Ons bestaansrecht is bewezen", stellen Jaap Timmermans en Robert Laan vast.

De totstandkoming vorig jaar van 't Buurthuis was een sprong in het diepe, zo erkent voorzitter Jaap Timmermans. De stichting wist dat onder wijkbewoners behoefte bestond aan meer onderling contact. En zelf wilde Buurtactief meer zijn dan alleen een belangenbehartiger voor bewoners. Opeens werden beide wensen mogelijk toen in winkelcentrum Oranje Galerij een ruimte beschikbaar kwam en de gemeente dat voor Buurtactief wilde huren. In twee weken moest de stichting 't Buurthuis op poten zetten en zichzelf omvormen. "Van wijkwerkgroep met signaalfunctie op het gebied van bijvoorbeeld bestrating en groenonderhoud tot uitvoeringsorganisatie. We moesten snel doelgroepen vinden en openingstijden, activiteiten en koffie regelen. Maar het is gelukt", aldus Timmermans.

Lees verder in de krant van 17 april.

Uit de krant