RCL kreeg twee tegendoelpunten te verwerken. | Foto: J.P. Kranenburg

RCL halverwege al klaar met VELO

Algemeen

Vorige week verraste RCL iedereen met een goed en verrassend optreden bij Valken'68 in Valkenburg. Er werd compact verdedigd en met snelle vleugelspitsen werd de tegenpartij op de knieën gebracht. Of deze tactiek thuis tegen VELO ook zou werken, werd door de Leiderdorpse achterban in twijfel getrokken. Men zag dat resultaat meer als een eenmalige surprise.

Echter, de Leiderdorpers wisten deze speelwijze ook deze keer weer succesvol te hanteren. Dat wil zeggen, in ieder geval in de eerste helft, maar toen gaf het scorebord al een stand aan van 4-1. Uiteindelijk bleek die marge genoeg voor een nieuwe driepunter.
Na ruim negentig minuten voetbal kwamen de ploegen uit op 4-2. De Leiderdorpers traden deze keer met haast hetzelfde team aan als vorige week. Na twee minuten hadden ze tegen de wat aarzelend beginnende tegenstander al twee hoekschoppen te pakken. Die tweede spelhervatting leverde meteen al resultaat op. De in twee instanties genomen hoekschop van Mike Slottje kwam precies aan op het hoofd van Charlie Windhorst, die niet aarzelde en dus daarmee de score opende.

Sprookje
Daarna drongen de mannen van trainer Edwin Vurens wat meer aan. De in kansrijke positie opduikende Ramon Rips miste echter. Even later moest RCL-keeper Gideon de Lange de bal ten koste van een corner over de lat tikken.
Daarna leek het RCL-sprookje vroegtijdig uit te gaan toen bij onvoldoende dekken van de tegenstander Ripson de stand gelijk trok. Maar de Wateringse vreugde was maar van korte duur. Direct vanaf de aftrap mocht Sem Overduin de bal ontvangen en met een bekeken schuiver bracht hij zijn ploeg weer op voorsprong. Hierna was het gedaan met de dadendrang van de bezoekers. RCL counterde dat het een lieve lust was. Het was weer Overduin die goed reageerde op een lange bal en de ver uit zijn doel komende keeper slim uitspeelde en vanuit een moeilijke hoek de stand op 3-1 bracht. Daarmee was de koek nog niet op want ook spits Thom Wijnalda pikte nog zijn doelpuntje mee.

Dadendrang
De tweede helft zag er anders uit, vooral door de bij VELO in het veld gekomen Dirk Lelieveld. Hij bracht de nodige energie en dadendrang weer terug in zijn team. RCL moest terug en het diep op de counter spelen zat er niet meer in. RCL moest meer aan de bak en had wat overtredingen nodig om op de been te blijven. Een vrije trap van aanvoerder Jessie van der Burg van net buiten het strafschopgebied had succes. Met die 4-2 stand kon het alle kanten opgaan. Ondanks het sleuren van Lelieveld en een licht overwicht ontstonden er toch weinig kansen voor de winnaar van de eerste periodetitel. Het meest gevaarlijke moment was een carambolerende bal die via de paal eindigde in de handen van keeper De Lange.
En zo handhaafde RCL zich netjes in de subtop van de ranglijst.