Een auto rijdt door de Van der Marckstraat in de richting van de Vronkenlaan. Sinds vanochtend mag dat weer.
Een auto rijdt door de Van der Marckstraat in de richting van de Vronkenlaan. Sinds vanochtend mag dat weer. Foto: Johan Kranenburg

Eenrichtingsverkeer van der Marckstraat verleden tijd

Algemeen

Autoverkeer kan weer in beide richtingen door de Van der Marckstraat rijden. Na ruim twee jaar zijn maandagochtend 30 juli de rood-witte plastic barrières verwijderd, evenals de borden die wijzen op het eenrichtingsverkeer.  

Het deel van de Van der Marckstraat tussen de Lijnbaan en de kruising met de Vronkenlaan werd begin juni 2016 afgesloten voor verkeer richting de Vronkenlaan. Dat naar aanleiding van jarenlange klachten van bewoners die vooral in de spits veel last hadden van druk autoverkeer door de smalle straat. Al snel bleek echter dat het wel rustiger werd in de Van der Marckstraat, maar drukker in enkele omliggende straten in het Zijlkwartier en de Vogelwijk. En dat laatste was natuurlijk niet de bedoeling.

Het nieuwe college van B en W wil nu eerst alle verkeersbewegingen in het Zijlkwartier, de Vogelwijk en de Baanderij in kaart brengen. Dat gebeurt via een kentekenonderzoek dat gepland staat voor september dit jaar. Die informatie wordt gebruikt voor het opstellen van een nieuw Integraal Verkeers- en Vervoersplan (IVVP), waarin definitieve maatregelen worden opgenomen om de doorstroming van het verkeer door de gemeente te verbeteren en sluipverkeer door de wijken te verminderen. Dat IVVP moet er voor de zomer van 2019 liggen.

Uit de krant