Stichting Nadja op zeilvakantie. | Archieffoto: St. Nadja
Stichting Nadja op zeilvakantie. | Archieffoto: St. Nadja Foto: PR

Plastic Soup Surfer veilt groenten voor Stichting Nadja tijdens Sail Leiden

Algemeen

Tijdens Sail Leiden worden vanaf een platbodem groenten geveild voor een goed doel. Eén van de veilingmeesters is de Leidse Plastic Soup Surfer Merijn Tinga. De opbrengst gaat naar de Leiderdorpse stichting Nadja, die als doel heeft kinderen met een beperking meer mogelijkheden in hun vrije tijd te bieden.

De groenteveiling is op zondag 29 juli 12.00 tot 17.00 uur op de Aalmarkt, aan de kade van de Stille Rijn. De groenten worden vanaf een platte schuit geveild. Iedereen kan bieden en met de opbrengst de kinderen een geweldige ervaring bieden.

De Stichting Nadja is in 2009 opgericht met als doel kinderen en jongeren met een (meervoudige) beperking vrijetijdsmogelijkheden te bieden. De beperkingen zijn heel divers. Kinderen die doof zijn, autistisch, spastisch, rolstoelafhankelijk of anders. De stichting heeft, met behulp van fondsenwerving, twee speeltuinen aangepast en toegankelijk gemaakt: natuurspeeltuin De Dwarstuin in Leiderdorp en speeltuin Zuiderkwartier in Leiden. Onder meer vanuit het clubgebouw van speeltuin Zuiderkwartier, verzorgt Stichting Nadja spelmiddagen. Met Stichting Nadja maken de kinderen ook bijzondere uitstapjes, zoals een zeilvakantie. Meer informatie: www.stichtingnadja.nl.

Over Sail Leiden

Sail Leiden verandert de stad op 27, 28 en 29 juli in een drijvend openluchtmuseum. Tussen de poorten liggen dan zo'n 200 historische bedrijfsvaartuigen en bruist het op en aan het water. Bovendien is er een stroom van activiteiten voor jong en oud, op vrijdag en zaterdag van 10 uur 's ochtends tot middernacht en op zondag van 10 uur 's ochtends tot 5 uur 's middags. 

Kijk op sail-leiden.nl voor het hele programma.

Uit de krant