Het kunstwerk 'Tread Water' van Remy Habets. onderdeel van de expositie Heemtuin Verbeeld XI.
Het kunstwerk 'Tread Water' van Remy Habets. onderdeel van de expositie Heemtuin Verbeeld XI. Foto: Johan Kranenburg

Toch subsidie voor Kunst in de Heemtuin

Algemeen

De Stichting Kunst in de Heemtuin krijgt toch subsidie van de gemeente Leiderdorp om in 2019 de twaalfde editie van de jaarlijkse beeldententoonstelling in de heemtuin te organiseren. De gemeenteraad nam maandagavond 9 juli unaniem een motie aan die dat mogelijk maakt.

Door: Corrie van der Laan

De stichting kreeg altijd 15.000 euro voor het organiseren van de tentoonstelling 'Heemtuin Verbeeld' maar dat zou met ingang van 2019 stoppen. Het bedrag dat de raad nu alsnog wil uittrekken, wordt wel wat minder. Het idee is dat de gemeente zorgt voor een financiële basis voor het kunstproject. Daarmee wordt voldaan een voorwaarde van Fonds 1818, dat dan zorgt voor aanvulling van het benodigde budget.

Voor de jaren na 2019 moet de subsidie geregeld worden via de beleidsnota kunst en cultuur. Die nota moet begin 2019 geactualiseerd worden, zo stelt de gemeenteraad in dezelfde motie. Het is de bedoeling dat het beleid op gebied van kunst en cultuur dan meteen wat ruimhartiger wordt; de huidige beleidsnota stamt uit 2016, toen de gemeente er financieel een stuk slechter voor stond en is daardoor erg zuinig.

Uit de krant