V.l.n.r. Michael Speiser, directielid van Olympus Europa, burgemeester Laila Driessen en Henk Braat, algemeen directeur van Olympus Nederland, in een regen van confetti. | Foto: J.P. Kranenburg
V.l.n.r. Michael Speiser, directielid van Olympus Europa, burgemeester Laila Driessen en Henk Braat, algemeen directeur van Olympus Nederland, in een regen van confetti. | Foto: J.P. Kranenburg

Bedrijfspand Olympus Nederland in Leiderdorp feestelijk geopend

Algemeen Ondernemers

Vanmiddag is het nieuwe bedrijfspand van Olympus Nederland officieel geopend. De openingshandeling werd verricht door burgemeester Driessen van Leiderdorp, Michael Speiser, directielid van Olympus Europa en Henk Braat, Algemeen Directeur van Olympus Nederland. Gedriëen trokken zij een grote strik los, waarna een regen van confetti neerdaalde

Sinds 20 maart 2017 is Olympus Nederland, onderdeel van Olympus Corporation, gevestigd op de zorgboulevard aan de Simon Smitweg 18 te Leiderdorp. De officiële opening van het nieuwe innovatieve en transparante gebouw vond vandaag plaats in het bijzijn van alle Olympus Nederland werknemers en enkele genodigden. 
Olympus Nederland heeft gekozen voor Leiderdorp als vestigingsplaats omdat de ligging naast de A4 ideaal is qua bereikbaarheid en zichtbaarheid. De ligging in combinatie met het speciaal voor Olympus ontworpen innovatieve en transparante gebouw, zal de verdere groei van Olympus ondersteunen. 

Het nieuwe pand is exclusief ontworpen voor Olympus op basis van de volgende uitgangspunten: eigentijds, transparant, innovatief en duurzaam. Zo biedt het voor de medewerkers een prettige en inspirerende werkomgeving en is het pand vanzelfsprekend duurzaam en klimaat neutraal opgezet. De ligging op de zorgboulevard direct aan de A4 zorgt ervoor dat Olympus Nederland goed zichtbaar wordt en eenvoudiger te bereiken is voor klanten, medewerkers en leveranciers.

Olympus Nederland, de Nederlandse vestiging van de Japanse beursgenoteerde onderneming Olympus Corporation, heeft 140 medewerkers. Het bedrijf is een toonaangevende fabrikant van innovatieve optische en digitale apparatuur voor gezondheidszorg, industrie en consument. Al 95 jaar produceert Olympus baanbrekende endoscopie- en microscopieproducten, medische en industriële apparatuur, fotocamera's en voice-recorders (www.olympus.nl).

Algemeen Directeur van Olympus Nederland Henk Braat tijdens zijn toespraak.
Burgemeester Driessen brengt samen met de medewerkers en genodigden een toast uit op het nieuwe bedrijfspand.
Het voltallige college van burgemeester en wethouders was aanwezig bij de opening. Als cadeautje had het college paraplu's met het nieuwe gemeentelogo meegenomen.

Uit de krant