De Vleermuisbunker aan de Wassenaarse Slag. | Foto: PR
De Vleermuisbunker aan de Wassenaarse Slag. | Foto: PR Foto: PR

Excursies in de geheimzinnige bunkers van Wassenaar

zaterdag 3 juni 2017 10:00 tot zaterdag 26 augustus 12:00

Ook deze zomer kan op de zaterdagen een bezoek worden gebracht aan de twee bunkercomplexen van Staatsbosbeheer in Wassenaar. Duik in het oorlogsverleden van de Atlantikwall op het oude landgoed Rijksdorp en in de Vleermuisbunker bij de Wassenaarse Slag.

Onder de bevlogen begeleiding van vrijwillige gidsen openen zich weer de hekken van deze unieke en geheimzinnige plekken. Vanonder het dichte bladerdak in Rijksdorp of vanuit het wuivende helm rond de Vleermuisbunker dalen zij met belangstellenden af in de koele donkere wereld van de ondergrondse bunkers en hun illustere verleden.

Op Bunkerdag, zaterdag 10 juni, zijn beide complexen geopend voor speciale, verkorte rondleidingen. Die dag kun je langs de hele Nederlandse kust met één ticket heel veel verschillende bunkers bezoeken. Kijk voor meer informatie en kaartjes voor deze speciale dag op www.bunkerdag.nl.

Voor de reguliere zaterdagexcursies zijn de websites voor meer informatie en kaartverkoop www.staatsbosbeheer.nl/vleermuisbunkerwassenaar of www.staatsbosbeheer.nl/bunkersrijksdorp.