Veranderingen op het platteland

dinsdag 7 maart 2017 10:00 tot 12:00

Fotograaf Jan van 't Zelfde houdt dinsdagochtend 7 maart bij het VrouwenNetwerkZijlkwartier de lezing 'Het Nederlandse platteland tussen 1945 en 2015'.

De wereld  verandert op allerlei gebieden in razendsnel tempo, direct om ons heen en wat verder van ons af. Zo snel dat je je wel eens afvraagt hoe was het ook alweer, pakweg zo'n dertig jaar geleden?

Een van die aspecten is het leven, wonen en werken op het platteland: schaalvergroting, specialisatie en landbouw-mechanisatie en niet te vergeten ook automatisering hebben het boerenbedrijf in veel opzichten een totaal andere aanblik gegeven.

Fotograaf Jan van 't Zelfde heeft de veranderingen van het boerenbedrijf van de afgelopen vijftig jaar in beeld vastgelegd. Van de duizenden foto's die Van 't Zelfde gemaakt heeft, selecteerde hij de meest tot de verbeelding sprekende opnamen en vertelt daarover tijdens zijn interessante lezing.

De lezing vindt plaats in wijkgebouw Zijlkwartier aan de Van der Marckstraat 19 en duurt van  10.00 uur tot ca. 12.00 uur. Voor leden van het Vrouwennetwerk is de toegang gratis, niet-leden wordt een kleine bijdrage gevraagd.

Locatie