De aarde gezien vanuit de ruimte. | Foto: Pixabay
De aarde gezien vanuit de ruimte. | Foto: Pixabay

College over het heelal

zaterdag 25 februari 2017 10:00 tot 16:00

Groot raadsel van het heelal eindelijk opgelost. Algemene relativiteitstheorie klopt als een bus. Zwarte gaten bestaan, ook in paren. Vondst van het Higgsdeeltje. Spectaculaire ontdekking wijst op bestaan van multiversum. Ruimtetelescoop Kepler van de NASA ontdekt planeet buiten ons zonnestelsel die overeenkomsten heeft met de aarde.

Zomaar wat onderwerpen die de laatste tijd de media gehaald hebben. Het gaat over het heelal, onze kosmos. Razend interessant en belangwekkend. Maar soms ook lastig te doorgronden. Daarom organiseert de Volksuniversiteit Leiderdorp (LVU) op 25 februari een zaterdagcollege onder de titel: 'Heelal in zakformaat - the universe (re)visited'

Dit is het vierde college in een cyclus, maar ook te volgen voor wie de vorige drie gemist heeft. Docent Theo van Es pikt op wat er in de voorafgaande sessies aan de orde is geweest en gaat vervolgens dieper in op enkele belangrijke thema's. Zoals de theorie van het multiversum die stelt dat er meerdere heelallen zijn. En het fenomeen van de donkere materie: wat is dat en hoe weten we dat dit mysterieuze goedje bestaat? Verder komen de planeten in ons eigen zonnestelsel aan bod. De ruimtevaart wordt behandeld, want veel van de nieuwste inzichten zijn gebaseerd op metingen en observaties vanuit de ruimte. Denk aan de Hubble-telescoop. En is er aandacht voor de laatste nieuwtjes. Wie dit zaterdagcollege volgt, is weer helemaal up to date.

Datum en tijd: zaterdag 25 februari, 10.00-16.00 uur (inclusief lunch bij IJscafé Danice)

Informatie en inschrijving: www.leiderdorpse-volksuniversiteit.nl, e-mail leiderdorp@volksuniversiteit.nl, tel: (071) 5411732.

Locatie